Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gradinile Bellini din Catania, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Catania, Italia precum: adresa Gradinile Bellini, cum ajung la Gradinile Bellini, program Gradinile Bellini, preturi Gradinile Bellini, poze Gradinile Bellini, localizare pe harta Gradinile Bellini si alte detalii Gradinile Bellini.

  • Locatie: Catania, Sicilia, Italia

Giardino Bellini este cel mai vechi parc urban din Catania, ce ocupa o suprafata de 70.942 m². Inainte de construirea unei gradini publice, zona era ocupata de un labirint botanic detinut de Ignazio Paternò Castello, printul de Biscari. In anul 1854, Comune di Catania a cumparat zona labirintului, iar in anul 1864 a inceput sa adapteze zona intr-o gradina publica. Incepand din anul 1875, municipalitatea a achizitionat mai multe zone din jurul labirintului, iar doi ani mai tarziu au fost intreprinse lucrarile de unificare a acestor zone.

Giardino Bellini a fost inaugurata in anul 1883. Gradina Bellini La Villa – cum este numita de catre cetateni locali, este situata in inima orasului Catania, cu o forma dreptunghiulara a fost deschisa publicului pentru prima data in anul 1883. Intrarea principala in Gradinile Bellini este din Via Etnea si incepe cu o maiestuoasa scara care duce la o piscina numita Swan, pentru ca, in trecut, pe oglinda acestuia au inotat lebede. Piscina este inconjurata de patru grupuri sculpturale. Statui, voliere, peluze ierboase, tuneluri, poduri si chioscuri ureaza bun venit vizitatorilor, atat in aleile principale cat si in cele secundare. Flora foarte bogata: platani, magnolii, palmieri, pini si copaci vesnic verzi fac un frumos spectacol.

In partea de vest a Gradinii se afla aleea personalitatilor ilustre din istoria Italiei si Cataniei deschisa in anul 1880, cu busturile acestora, printre care Giovanni Verga, Federico de Roberto si Luigi Capuana. De asemenea, merita vazut si foisorul pentru concerte, ridicat in anul 1879, in stil maur si utilizat pana la sfarsitul anilor ’60 pentru concerte de muzica clasica; un ceas vegetal al carui cadran este realizat din material saditor vesnic verde, si un calendar vegetal schimbat in fiecare zi de gradinari.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Catania, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gradinile Bellini?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.