Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gradinile Botanice Nationale din Dublin, Irlanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dublin, Irlanda precum: adresa Gradinile Botanice Nationale, cum ajung la Gradinile Botanice Nationale, program Gradinile Botanice Nationale, preturi Gradinile Botanice Nationale, poze Gradinile Botanice Nationale, localizare pe harta Gradinile Botanice Nationale si alte detalii Gradinile Botanice Nationale.

  • Locatie: Dublin, Irlanda
  • Adresa: Botanic Rd Glasnevin
  • Transport - autobuz: 13, 13A sau 19 din O'Connell St, sau 34, 34A din Middle Abbey St
  • Program: 9am-6pm Lun-Sam, 11am-6pm Dum Apr-Oct, 10am-4.30pm Lun-Sam, 11am-4.30pm Dum Noi-Mar

Gradinile Botanice Nationale din Dublin au fost infiintate de catre Royal Dublin Society in 1795. Ele ocupa o suprafata de 19,5 hectare de pe malul sudic al raului Tolka si contin multe caracteristici atractive, inclusiv un parc dendrologic, o gradina senzoriala, o gradina de piatra, un iaz mare, straturi extinse de erbacee si o expozitie anuala de plante decorative, printre care si un exemplu rar de covor Victorian.

Serele includ un numar de zone curbilinii, ca Marea Casa a Palmierilor, Casa Alpina si Casa Cactusilor. Aceste sere au fost create intre anii 1843 si 1869 de catre Richard Turner, cel care a fost responsabil si cu realizarea serei din Gradinile Botanice din Belfast si a Casei Palmierilor din Gradinile Kew, Londra. In cadrul acestor capodopere victoriene veti gasi ultimele noutati din tehnologia botanica, inclusiv o serie de climate controlate de computer, care reproduc diferite zone ale lumii. Printre exemplarele notabile se numara un cedru plangator Atlantic, un Lofty inalt din Caucaz, copaci nativi si hibrizi de capsuni si ‘Ultimul Trandafir de Vara’ din faimoasa balada.

Prima incercare de a creste orhidee din seminte a avut loc la Gradinile Botanice Nationale din Dublin, in anul 1844.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dublin, Irlanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gradinile Botanice Nationale?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Superba! Veti gasi o sera de palmieri, una cu ferigi si vegetatie alpina, alta cu plante acvatice tropicale. In total 20.000 de specii de plante si arbori din intrega lume. Merita!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.