Vizualizezi pagina obiectivului turistic Hidrocentrala Portile de Fier din Orsova, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Orsova, Romania precum: adresa Hidrocentrala Portile de Fier, cum ajung la Hidrocentrala Portile de Fier, program Hidrocentrala Portile de Fier, preturi Hidrocentrala Portile de Fier, poze Hidrocentrala Portile de Fier, localizare pe harta Hidrocentrala Portile de Fier si alte detalii Hidrocentrala Portile de Fier.

  • Locatie: Orsova, Mehedinti, Romania

Sucursala Hidrocentrala Portile de Fier administreaza cele mai mari hidrocentrale de pe fluviul Dunarea: Portile de Fier I, cu o putere instalata de 1080 MW si Portile de Fier II, cu puterea instalata de 250 MW.

Ambele hidrocentrale sunt exploatate in parteneriat cu partea iugoslava, centralele romana si iugoslava la Portile de Fier I cumuland 2160 MW, iar cele de la Portile de Fier II cumuland 500 MW.

Sistemul Portile de Fier I este una din cele mai mari constructii hidrotehnice din Europa si cea mai mare de pe Dunare. Lacul sau de acumulare cu un volum de peste 2200 milioane mc se intinde de la baraj pana la confluenta cu raul Tisa.

Zona Portile de Fier are un bogat potential arheologic, istoric si turistic. Pentru protejarea habitatului sau natural deosebit, regiunea defileului Dunarii a fost inclusa in Parcul Natural Portile de Fier.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Orsova, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Hidrocentrala Portile de Fier?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

O mare realizare a comunismului. Din pacate astazi nu suntem in state sa izolam o scola caic va cadea tencuiala. Este uimitoarea ca dimensiuni. Atentie nu faceti poze, un jandarm va v-a atrage atentia!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.