Vizualizezi pagina obiectivului turistic Houses of Parliament din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Houses of Parliament, cum ajung la Houses of Parliament, program Houses of Parliament, preturi Houses of Parliament, poze Houses of Parliament, localizare pe harta Houses of Parliament si alte detalii Houses of Parliament.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie
  • Adresa: Parliament Sq SW1
  • Website: www.parliament.uk

Camerele Parlamentului (Houses of Parliament) sunt cunoscute oficial ca Palatul Westminster, reamintind faptul ca ele ocupa locul unui fost palat regal, construit initial de Edward Confesorul si marit apoi de William Cuceritorul si William Rufus. Sala Westminster a fost construita de William Rufus (1097-99). Intregul palat a fost distrus de un incendiu catastrofal in 1512, cu exceptia Salii Westminster, Capelei Sf. Stefan din secolul 14 si Criptei.

Pana in 1529, cand Henry al VIII-lea a achizionat Palatul Whitehall din apropiere, Palatul Westminster a fost o resedinta regala. In 1547 a devenit sediul Parlamentului, Camera Comunelor reunindu-se in Capela Sf Stefan si Camera Lorzilor intr-o sala de la capatul sudic al curtii palatului vechi (Old Palace Yard). In 1605, un grup de romano-catolici condusi de Guy Fawkes a incercat sa arunce in aer Houses of Parliament, drept urmare, si in ziua de azi, inainte de deschiderea de stat a Parlamentului, cladirea este controlata de Yeomen-ii din Garda Regala, in constumele lor traditionale.

Camerele Parlamentului de astazi, construite in stil neo-gotic pentru a fi in armonie cu Westminster Abbey din apropiere, au fost construite intre anii 1840 si 1888, dupa proiectul lui Sir Charles Barry. Au fost deschise oficial in 1852. Dupa al Doilea Razboi Mondial, Camera Comunelor si alte parti ale cladirilor au fost reconstruite in stilul original. Cand Parlamentul este in sedinta (intre octombrie si iulie), vizitatorii pot asista la dezbateri in Camera Lorzilor si Camera Comunelor, acestia intrand prin intrarea Sf. Stefan.

Camera Lorzilor

Camera Lorzilor este o camera decorata somptuos, cu scaune din piele rosie si traditionalul Woolsack (care aminteste de importanta comertului englezesc cu lana incepand din secolul 14), pe care sta Lordul Cancelar si cu tronul ocupat de monarh atunci cand deschide Parlamentul. Deasupra tronului se afla galeriile destinate oaspetilor distinsi, iar deasupra intrarii din nord se afla galeriile pentru public si presa. In locasurile din spatele galeriilor se afla fresce care infatiseaza scene din istoria Marii Britanii, iar in nisele ferestrelor se gasesc statui ale baronilor care l-au fortat pe king John sa semneze Magna Carta in 1215.

Lobby-ul Central, care se afla la jumatatea distantei intre Camera Lorzilor si Camera Comunelor, este un vestibul octagonal, bogat decorat, cu un tavan boltit situat la o inaltime de 23 de metri.

Camera Comunelor

Iesirea nordica din Lobby-ul Central duce la Camera Comunelor. Aceasta a fost distrusa de bombardamentele din al Doilea Razboi Mondial si a fost reconstruita conform formei originale. Asezarea scaunelor este ideala pentru dezbateri. La capatul nordic al camerei se afla scaunul din lemn negru australian ocupat de Presedinte (Speaker), cel care prezideaza Camera Comunelor. Presedintele este numit Speaker pentru ca, initial, era responsabilitatea sa sa vorbeasca monarhului despre punctele de vedere ale Camerei – o responsabilitate destul de periculoasa uneori. Si in ziua de azi presedintele nou ales ofera un spectacol de retinere atunci cand este condus catre scaun pentru prima data. Membrii guvernului si ai partidelor de opozitie stau fata in fata pe randuri paralele de scaune verzi.

Anticamera este numita Lobby-ul Comunelor si este o camera patrata in stil gotic cu statui ale oamenilor de stat din secolul 20 (inclusiv figuri de bronz ale lui Sir Winston Churchill si Lloyd George). Coridorul Comunelor duce de aici inapoi la Lobby-ul Central.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Houses of Parliament?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
MrJohn Doe

mrjohn-doe

Aceasta cladire maiestuoasa merita vizitata.Nu am fost niciodată în interiorul Camerei Comunelor, dar Camera Lorzilor este fascinanta.Palatul Parlamentului este situat în City of Westminster, în centrul Londrei. Este o clădire foarte impresionanta plina de de istorie. Mai mult: cine calatoreste la Londra și nu vrea să aibă o imagine de Big Ben?! :)

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

• Palatul Prlamentului (Palatul Westminster)

Palatul Westminster,impunatoarea cladire de pe malul Tamisei, a fost in evul mediu resedinta monarhilor Angliei.Vechiul palat a fost distrus in incediul din anul 1834.
Palatul actual este construit intre anii 1837 -1860 in stil neogotic opera lui Chareles Barry. Acesta a facut ca arhitectura palatului sa se armonizeze cu cea a Abatiei Westminster, aflata in apropiere. Palatul Westminster,este flancat de doua turnuri: turnul Victoria si turnul cu ceas, Big Ben,emblematic pentru Londra.
Palatul adaposteste azi Parlamentul Marii Britanii, locul unde isi desfasoara activitatea Camera Comunelor si Camera Lorzilor.
Sala Westminster este singura care a mai ramas din vechiul palat distrus de incediu. Aici se adunau reprezentantii nobilimii. Sala centrala construita in stil Belle Arte este parte din fosta manastire care a fiintat aici. Turnul Jewel adaposteste un muzeu despre istoria Parlamentului.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.