Vizualizezi pagina obiectivului turistic Hyde Park din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Hyde Park, cum ajung la Hyde Park, program Hyde Park, preturi Hyde Park, poze Hyde Park, localizare pe harta Hyde Park si alte detalii Hyde Park.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie
  • Program: 5.30am-12am

Hyde Park, impreuna cu Gradinile Kensington aflate in imediata apropiere, spre vest, formeaza cel mai mare spatiu deschis din Londra, intinzandu-se pe 2 kilometri de la est la vest si 1 kilometru de la nord la sud. Acesta reprezinta un obiectiv turistic important al Londrei. Initial apartinand de Westminster Abbey, a fost preluat de Henry al VIII-lea in 1536 si a devenit un parc regal de caprioare. Charles I l-a deschis publicului in anul 1635. In 1730, Regina Caroline, sotia lui George al II-lea, a creat Serpentine, un lac artificial care ofera acum londonezilor facilitati de canotaj, navigatie, inot sau pur si simplu privit de pasari.

La nord de lacul Serpentine se afla un sanctuar de pasari, cu statuia Lui “Rima” a lui Epstein, fata-pasare eroina a nuvelei lui W. H. Hudson “Green Mansions”. Pe partea sudica a lacului gasim un restaurant. Intrarea principala in parc, din Hyde Park Corner, este o arcada tripla, opera a lui Decimus Burton din 1828 cu o reproducere a frizei Parthenonului. Langa aceasta se afla si o statuie a lui Ahile (de Westmacott, 1822) turnata din tunuri frantuzesti capturate si ridicata in cinstea Ducelui de Wellington. Statuia este copiata dupa o figura din Quirinal-ul din Roma. In apropiere este o scena pe care canta diferite formatii in ziua de duminica, pe perioada verii.

Din Hyde Park Corner pornesc trei drumuri care traverseaza parcul. Carriage Road, catre stanga, duce la Meomorialul Albert; East Carriage Road, catre dreapta, duce la Marble Arch si Speakers’ Corner; cel din mijloc duce catre vest la lacul Serpentine. Intre ele se afla Rotten Row (probabil o adaptare dupa “Route du Roi”), o pista de echitatie lunga de aproape 2 kilometri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Hyde Park?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 4.5 / 5 (bazat pe 2 calificative)
Corina Dumitru

corina-dumitru

Mult spatiu verde in inima Londrei. Este intr-adevar o locatie imensa care este conectata la Kensington Palace Gardens. Este un loc minunat pentru plimbari.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

Hyde Park-Londra

Aflat in plin centru al Londrei,Hyde Park,este unul din Parcurile Regale.Aici a fost construit Palatul de Cristal,proiectat de Joseph Paxton ,cu prilejul Marii Expozitii din anul 1851,gazduita de parc.Raiul trandafirilor intr o multitudine de culori,cu al sau “Colt al vorbitorului”,loc de intalnire al oamenilor care doresc sa vorbeasca liber,a devenit locul demonstratiilor de masa.Accesibil publicului din anul 1637,Hyde Parc,a fost la origini domeniu de vanatoare.
Parcurile Regale sunt formate din mai multe gradini unite intre ele (Gradinile Kensington, Geen Park, St.James Park), formand o oaza de verdeata si culoare,un adevarat plaman verde pentru Londra.Avand o intindere de 142 de hectare,parcul este locul evenimentelor de mari dimensiuni (sarbatori, concerte, demonstratii) si loc de relaxare si miscare, pentru londonezii care fac aici ogging, inot, canotaj, picnicking, calarie.
Locuri de interes din Hyde Park
Capatul de sud al parcului si Gradinile Kensington (111 ha) ,sunt separate de un mare lac artificial,numit Serpentine.
Fantana Dianei (inaugurata in 2004), are forma circulara in care apa curge din doua parti, din partea de sus , unde apa se aduna intr o piscina mica din care curge in partea de jos,
se afla in partea de sud-vest lacului Serpentine si a parcului.
Rotten Row ,” drumul privat al Regelui” , folosit azi pentru echitatie, ciclism, promenada si plimbare pe role,se afla in partea de sud a parcului, este un drum public luminat de 6 km , care candva unea Palatul Kensington cu Hyde Park.
In imediata apropiere a parcului ,se afla Memorialul lui Albert.Monumentul a fost inaugurat in 1876 de Regina Victoria, ca omagiu adus printului consort Albert, care este reprezentat tinand in mana catalogul Marii Expozitii din anul 1851. Royal Albert Hall si muzeele adiacente,au fost construite cu prilejul Expozitiei Modiale din 1851. Avand forma de amfiteatru,vasta sala contine 8000 de locuri si se continua cu sediul Henry Wood Promenade Concerts.
Fondat in 1956,Muzeul Stiintelor, adaposteste o minunata colectie de masini, instrumente stiintifice si machete care pot face demonstratii de functionare.
Muzeul de Istorie Naturala se gaseste intr un magnific edificiu “Roman” construit de Albert Waterhouse.
Muzeul Victoria&Albert contine cele mai frumoase colectii de arta decorativa, sticlatie, tesaturi, sculpturi, bijuterii si instrumente de muzica.
Marble Arch, se afla in vecinatatea Speaker Corner .In apropiere se afla spanzuratoarea Tyburn, locul unde pana in anul 1783 aveau loc executii publice.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.