Vizualizezi pagina obiectivului turistic Insula Lido din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Insula Lido, cum ajung la Insula Lido, program Insula Lido, preturi Insula Lido, poze Insula Lido, localizare pe harta Insula Lido si alte detalii Insula Lido.

  • Locatie: Venetia, Veneto, Italia
  • Adresa: Lido
  • Transport - barca: 1, 51, 52, 61, 62, 82, N

Insula Lido este accesibila cu vaporetto din care poti cobori in statia Santa Maria Elisabeta. De aici se poate ajunge cu autobuzul, taxiul sau pe jos in cele trei sectoare ale sale. Cu masina poti ajunge pe Lido din Tronchetto cu ajutorul feribotului.

Insula de aur sau Insula Lido s-a format ca o bariera lunga si subtire in calea apelor intre orasul Venetia si largul Marii Adriatice. In nordul insulei Lido se gasesc cele mai frumoase plaje din lume; in Malamocco (centru) se afla fosta resedinta a dogilor Venetiei si multe hoteluri, foste vile din secolele trecute, spatii largi de verdeata; la sud (Alberoni) gasim terenuri de golf si plaje cu dune.

Partea nordica s-a dezvoltat in jurul bisericii Santa Maria Elisabeta inca din secolul al 17-lea. Prima statiune balneara care a facut ca insula sa fie cautata ca destinatie de vacanta a luat fiinta in anul 1857. Pe insula s-au dezvoltat sase localitati. Insula este renumita pentru plajele si hotelurile sale, precum si pentru Festivalul International de Film de la Venetia, care se desfasoara in Palazzo del Cinema, Teatrul “La Fenice” – unul dintre cele mai faimoase teatre din intreaga Europa. Cele mai glorioase zile ale insulei Lido sunt descrise in romanul lui Thomas Mann ‘Moarte in Venetia’.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Insula Lido?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Pe Insula Lido se afla prima statiune balneara din Regiunea Venetia.Teatrul “La Fenice” este locatia in care se desfasoara Festivalul International de Film de la Venetia,care a facut ca insula sa fie renumita ,alaturi de hotelurile si plajele sale.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.