Vizualizezi pagina obiectivului turistic Insula Margareta din Budapesta, Ungaria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budapesta, Ungaria precum: adresa Insula Margareta, cum ajung la Insula Margareta, program Insula Margareta, preturi Insula Margareta, poze Insula Margareta, localizare pe harta Insula Margareta si alte detalii Insula Margareta.

  • Locatie: Budapesta, Pest, Ungaria
  • Adresa: Insula Margareta

Insula Margareta este o insula pietonala de agrement situata in mijlocul raului Dunarea, care a reprezentat tot timpul o oaza verde in inima Budapestei. Insula este foarte populara printre localnici, mai ales in weekend.

Insula Margareta era cunoscuta initial ca Insula Iepurilor. In Evul Mediu aici se aflau cateva manastiri religioase, ale caror ramasite mai pot fi vazute si azi. La acea vreme era accesibila doar cu barca. La inceputul secolului 18, cand era cunoscuta ca Palatinus, aceasta insula lunga de 2,5 kilometri a atras atentia membrilor familiei regale, care au construit o resedinta de vara aici si au decis transformarea ei intr-o gradina ornata. Insula s-a deschis publicului in 1869 si, in scurt timp, a devenit o statiune pentru sanatate, vizitatorii sai profitand de izvoarele sale terapeutice.

Astazi, insula lata de 500 de metri acopera o suprafata de 92 de hectare si este legata de oras prin doua poduri: Podul Margareta in sud si Podul Arpad in nord. Insula este populara pentru atractiile sale de agrement dar ofera si cateva obiective turistice istorice.

Monumentul Centenar se gaseste la intrarea de pe Podul Margareta si a fost ridicat in 1973 pentru a comemora 100 de ani de la unirea Budei cu Pesta. Monumentul din bronz, creat de István Kiss, seamana cu doua frunze intrepatrunse. Nu departe de monument se gaseste Fantana Margitsziget, o fantana mare animata de muzica de fundal. Jetul principal al fantanii arunca apa pana la o inaltime de 25 de metri iar pe timpul noptii fantana este iluminata foarte frumos. In apropiere, pe partea vestica a insulei, se afla un complex de piscine botezate dupa Hájos Alfréd, castigator a doua medalii la inot la Olimpiada de la Atena din 1896. Complexul include o piscina in aer liber de 50 de metri, deschisa tot timpul anului. Cam la 1 kilometru mai la nord se afla alta arena de inot, Strandul Palatinus, un complex imens cu mai multe piscine in aer liber, fiecare avand temperatura diferita. Aici exista si o piscina cu valuri, tobogane de apa si chiar si o zona pentru nudisti.

Intre cele doua complexuri de inot, spre est, veti vedea ruinele unei biserici franciscane din anul 1272. Biserica gotica era parte a unei manastiri din care a mai ramas decat un zid. Mai spre nord se afla ruinele unei foste manastiri, care era, odata, casa printesei Margit, fiica regelui Bela al IV-lea, cea dupa care a fost numita insula. In 1241, regele Bela al IV-lea a promis sa-si puna fiica intr-o manastire, daca el reusea sa respinga invazia mongolilor. Ulterior, si-a tinut cuvantul si a construit o manastire dominicana unde, in 1251, si-a trimis fiica de 9 ani. Aceasta a murit aici la frageda varsta de 29 de ani. Ambele manastiri au fost distruse de turci in secolul 16. Ruinele au fost excavate in secolele 19-20. In timpul excavarilor a fost descoperit si exhumat cadavrul lui Margit.

Putin mai la nord de fosta manastire dominicana se afla Promenada Artistilor, flancata de busturi ale scriitorilor, artistilor si muzicienilor maghiari. Centrul insulei este ocupat de o minunata gradina de flori. Gradina are un aspect geometric si este plantata cu un sortiment colorat de flori dintr-o varietate de specii. La nord de gradina se afla Turnul de Apa octogonal, vizibil din departare datorita inaltimii sale de 57 de metri. Acest turn elegant, construit in stil Art Nouveau in anul 1911, este un monument protejat de UNESCO si este folosit ca turn de control si zona de expozitie.

De la turnul de apa se ajunge la un teatru mare in aer liber, Szabadtéri Színpad, cu o capacitate de 3,500 de locuri. Aici au loc multe evenimente pe timpul verii, inclusiv spectacole de opera, concerte si prezentari. La capatul nordic al Insulei Margareta din Budapesta se gasesc doua hoteluri. Cel mai vechi, Grand Hotel Margitsziget, a fost construit in anul 1873 dupa un proiect al unuia din cei mai mari arhitecti ai Ungariei, Miklós Ybl. Hotelul mai modern, Danubius Health Spa Resort Margitsziget, a fost construit in anii 1970 pe locul unei statiuni balneare deteriorata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cele doua hoteluri beneficiaza de bai termale naturale. Adiacenta cu hotelurile este o gradina japoneza incantatoare, cu un iaz cu pesti, o gradina de piatra si o cascada artificiala.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budapesta, Ungaria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Insula Margareta?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Astazi ceea ce atrage cel mai mult pe turisti si localnici ,la ceas de seara,pe insula este Fantana dansatoare,ale carei ape in diferite culori se unduiesc dupa ritmul muzicii.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.