Vizualizezi pagina obiectivului turistic Insula Muzeelor din Berlin, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berlin, Germania precum: adresa Insula Muzeelor, cum ajung la Insula Muzeelor, program Insula Muzeelor, preturi Insula Muzeelor, poze Insula Muzeelor, localizare pe harta Insula Muzeelor si alte detalii Insula Muzeelor.

  • Locatie: Berlin, Germania
  • Transport - metrou: Hackescher Markt, Friedrichstrasse
  • Transport - autobuz: 100, 200
  • Website: www.smb.museum
  • Pret: variaza pentru fiecare muzeu, bilet de o zi pentru toate muzeele adult/copil €14/7
  • Program: 10am-6pm Mar, Mie & Vin-Dum, pana la 8-10pm Joi

Insula Muzeelor din Berlin (Museumsinsel) este un ansamblu unic de cinci muzee, incluzand Muzeul Pergamon, construit pe o insula mica din mijlocul raului Spree, intre anii 1824 si 1930. Fiind un monument cultural si arhitectural de mare importanta, ansamblul a primit statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1999. Acest Acropole de arta al Berlinului este considerat unic deoarece ilustreaza evolutia designului modern al muzeelor de-a lungul secolului 20 iar colectiile sale se intind pe durata a 6.000 de ani de eforturi artistice umane.

Artefactele sale, provenind in mare parte din colectiile private ale familiei regale prusace, au fost administrate din anul 1918 de catre Fundatia Patrimoniului Cultural Prusac. Primul muzeu, Muzeul Vechi (Altes Museum) (1830), considerat a fi capodopera neoclasica a lui Karl Friedrich Schinkel, este cel mai vechi muzeu din Germania. Dezvoltarea zonei ca un complex muzeal si constructia celorlalte patru muzee sunt rodul viziunii romantice a regelui Friedrich Wilhelm (1840-1861), care si-a dorit un refugiu artistic si stiintific similar cu cel din Forumul Antic din Roma. UNESCO a definit Insula Muzeelor din Berlin ca ‘un exemplu remarcabil al viziunii iluministe de a face arta accesibila publicului, beneficiind de forma materiala dintr-un cadru urban central’.

Master planul pentru renovarea completa si modernizarea muzeelor a fost adoptat si se afla in desfasurare din 1999 si urmareste sa transforme zona intr-o locatie culturala de ultima ora pana in 2015. Un zbor virtual pe deasupra insulei este disponibil in camera media din Muzeul Pergamon si reprezinta un punct de plecare pentru intelegerea amploarei proiectului intitulat ‘Insula Muzeelor Berlin – 2015’. Printre adaugarile planificate se numara: promenada arhitecturala care leaga cladirile; dezvoltari de infrastructura care includ o cladire noua, situata la intrare, creata de arhitectul britanic David Chipperfiled, cu sali de expozitie, cafenele si magazine; restaurarea gradinilor Vechii Galerii Nationale la forma lor din anul 1900; construirea celei de-a patra aripi a Muzeului Pergamon.

Insula este accesibila pe partea stanga a Muzeului de Istorie German – vizavi de Opera de Stat din Berlin de pe bulevardul Unter den Linden – la o distanta mica de mers pe jos peste ornatul Schlossbrücke (Podul Palatului).

Dupa Muzeul Vechi al lui Schinkel din 1830, Friedrich Wilhelm al IV-lea a comandat Muzeul Nou ( Neues Museum ) in 1859, pentru a gazdui colectiile egiptene si preistorice. Peste 200 de milioane de euro au fost alocate pentru renovarea muzeului, care expune colectia de papirusuri egiptene si Biblioteca de Antichitati. A urmat Vechea Galerie Nationala ( Alte Nationalgalerie ) in 1876, construita de Johann Heinrich Strack, succesorul lui Friedrich August Stüler, ca un templu antic pentru colectiile de pictura din secolul 19 din Germania si Europa. Galeria s-a redeschis in 2001, cu opere ale lui Monet, Manet, Renoir si Caspar David Friedrich. Muzeul Bode (1904), in stil baroc, numit initial ‘Muzeul Kaiserului Friedrich pentru arta europeana renascentista’, a fost redenumit dupa primul sau director, Wilhelm von Bode, in 1956. Recunoscut pentru colectia sa de sculpturi si pentru Muzeul de Arta Bizantina, acesta s-a redeschis in anul 2006, dupa un proces de renovare care a durat 5 ani si jumatate.

Cel mai cunoscut muzeu din complex, Muzeul Pergamon al lui Alfred Mussel (1930), a fost construit ca urmare a necesitatii de spatiu expozitional suplimentar pentru artefactele descoperite in urma excavarilor din secolul 19 ale arheologilor germani din Pergamon si Asia Mica, pe vremea cand Heinrich Schliemann a descoperit comoara lui Priam. Muzeul Pergamon continua sa atraga un milion de vizitatori pe an, din toate colturile lumii, care admira Altarul Pergamon reconstruit, Poarta Pietei din Miletus si Poarta Ishtar.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berlin, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Insula Muzeelor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.