Vizualizezi pagina obiectivului turistic Insula Popina din Iazurile, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Iazurile, Romania precum: adresa Insula Popina, cum ajung la Insula Popina, program Insula Popina, preturi Insula Popina, poze Insula Popina, localizare pe harta Insula Popina si alte detalii Insula Popina.

  • Locatie: Iazurile, Tulcea, Romania

Insula Popina este o insula situata in nordul lacului Razim, in apropierea amenajărilor piscicole Iazurile si Sarinasuf si a localitatii Iazurile. Insula este localizată pe teritoriul jud. Tulcea, la 500 m de satul Iazurile.

Cu o inaltime de 47 m si o suprafata de 98 ha, insula Popina domina partea nordica a Lacului Razim, oferind o perspectiva larga asupra oglinzii de apa a acestuia.

Insula Popina, in trecut denumita Insula Eucon, a fost mentionata documentar de catre istoricum grec Ptolemeu, intr-o descriere a unei lupte a romanilor cu geto-dacii din golful Helmyra. Pe atunci era doar o laguna, iar Delta Dunarii se afla in fazele primare ale formarii sale.

Tot litoralul de la Lacul Sinoe si pana la Insula Popina din nordul lacului Razim a fost vatra de formare si evolutie a civilizatiei neolitice de tip Hamangia (5000-3000 inainte de Hristos).

Insula Popina este formata dintr-un grind continental stancos, din calcare mezozoice triasice si partial acoperita cu o patura de loess. Pe tarmul sau nordic exista izvoare termale inca nestudiate, ce creste interesul cercetarilor pentru aceasta rezervatie naturala.

Speciile de plante ierboase de aici sunt specifice stepei dobrogene, alcatuind locul de cuibarire a unor pasari si habitatul unor reptile si insecte, unele destul de primejdioase.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Iazurile, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Insula Popina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea La Sorin
Murighiol, Tulcea

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea La Sorin

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.