Vizualizezi pagina obiectivului turistic Izbucul Jalesului din Runcu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Runcu, Romania precum: adresa Izbucul Jalesului, cum ajung la Izbucul Jalesului, program Izbucul Jalesului, preturi Izbucul Jalesului, poze Izbucul Jalesului, localizare pe harta Izbucul Jalesului si alte detalii Izbucul Jalesului.

  • Locatie: Runcu, Gorj, Romania

Izbucul Jalesului este un monument al naturii aflat la iesirea din Cheile Sohodolului, in versantul drept al vaii Sohodolului, un afluent de stanga al raului Tismana. Este situat in judetul Gorj, pe teritoriul administrativ al comunei Runcu.

Reprezinta izvorul raului Jales (Sohodol), un izvor carstic aflat la baza unul abrupt calcaros din sudul Muntilor Valcan.

A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000 si se intinde pe o suprafata de 20 ha. Prezinta importanta geologica.

Acces: DN 67 Tg-Jiu – intrarea in satul Runcu – o intersectie din care se merge la stanga spre satul Baltisoara. Dupa cateva sute de metri, in sirul de case de la contactul cu versantul sudic al Muntilor Valcan, exista o ulita pe langa biserica satului care se continua cu o poteca pe langa apele Izbucului Jalesul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Runcu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Izbucul Jalesului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.