Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacasele de Cult Schitul Lespezi din Comarnic, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Comarnic, Romania precum: adresa Lacasele de Cult Schitul Lespezi, cum ajung la Lacasele de Cult Schitul Lespezi, program Lacasele de Cult Schitul Lespezi, preturi Lacasele de Cult Schitul Lespezi, poze Lacasele de Cult Schitul Lespezi, localizare pe harta Lacasele de Cult Schitul Lespezi si alte detalii Lacasele de Cult Schitul Lespezi.

  • Locatie: Comarnic, Prahova, Romania

Lacasul Schitu Lespezi a fost construit in 1661, la ordinele vel spatarului Draghici Cantacuzino, lucrarile de constructie fiind terminate abia in anul 1675, de catre fiul vel spatarului Draghici Cantacuzino.

Boierul a ales ca loc de constructie un tapsan al muntelui plesuva Mica, pe ruinele altuia mai vechi. Desi este o constuctie medievala din secolul XVII, Schitu Lespezi a fost atestat ca asezare monahala mult mai devreme.

Arhitectura lacasului surprinde trecerea de la stilul bizantin vechi – lipsa pridvorului precum si a arcadelor laterale interioare de la naos – la stilul nou reprezentat aici de arcele din pronaos sprijinite pe console putin proeminente.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Comarnic, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacasele de Cult Schitul Lespezi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Riviera
Sinaia, Prahova

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Riviera

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.