Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Cetatele sau Taul Caianului din Caianu Mic, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caianu Mic, Romania precum: adresa Lacul Cetatele sau Taul Caianului, cum ajung la Lacul Cetatele sau Taul Caianului, program Lacul Cetatele sau Taul Caianului, preturi Lacul Cetatele sau Taul Caianului, poze Lacul Cetatele sau Taul Caianului, localizare pe harta Lacul Cetatele sau Taul Caianului si alte detalii Lacul Cetatele sau Taul Caianului.

  • Locatie: Caianu Mic, Bistrita-Nasaud, Romania

Lacul Cetatele sau Taul Caianului se afla in localitatea Caianu Mic, judetul Bistrita-Nasaud si este lac de alunecare, cu fauna si flora specifica.

Lacul s-a format in spatele unui mare val de alunecare pornit din varful Cetatele. Zona este alcatuita din sedimente badeniene si sarmatiene, predominant argilo-marnoase, care au determinat aparitia unor alunecari de mare amploare.

Aspectul locului se aseamana cu o groapa uriasa, incadrata de versantii abrupti si inalti ai locului de desprindere si ai corpului de alunecare (aproximativ 40 metri fata de oglinda lacului).

Lacul Cetatele are foma ovala, lungime de 227 metri, latime de 64 metri si o adancime maxima de 4,85 metri. Este alimentat cu apa din precipitatii si izvoare de fund, iar bilantul apei este constant datorita prezentei unor izvoare submerse formate in urma intersectarii nivelului freatic in timpul alunecarii.

Adancimea si suprafata lacului a scazut si scade continuu datorita depunerii aluviunilor aduse de precipitatii de pe versanti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caianu Mic, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Cetatele sau Taul Caianului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.