Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Cincis din Cincis-Cerna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cincis-Cerna, Romania precum: adresa Lacul Cincis, cum ajung la Lacul Cincis, program Lacul Cincis, preturi Lacul Cincis, poze Lacul Cincis, localizare pe harta Lacul Cincis si alte detalii Lacul Cincis.

  • Locatie: Cincis-Cerna, Hunedoara, Romania

Lacul de acumulare Cincis se gaseste in Muntii Poiana Rusca, la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara.

Lacul Cincis se intinde pe o suprafata de 867 ha, sub apele sale fiind o biserica atestata documentar in 1360, inghitita de ape. Cand nivelul apelor este scazut in coada barajului se mai vad inca ruinele bisericii.

In apropierea lacului se afla orasul Teliuc si satul Cincis-Cerna.

Recunoscut ca zona de agrement cautata de turisti, mai ales pe perioada verii, Lacul Cincis ascunde legende si povesti spuse de localnici cu patima.

Aici a existat o biserica pana in anul 1954, cu plan dreptunghiular si absida decrosata poligonala. Biserica a fost repictata in secolul XVIII si dotata cu un turn-clopotnita, in anul 1867.

Satul Cincis dateaza din jurul anului 1300, numele asezarii fiind, se pare, dat de cei cinci insi care au intemeiat satul, facandu-si aici cinci case. Exista o istorioara care spune ca cei cinci intemeietori (bunicul, fiul si trei nepoti) erau luptatori viteji, care l-au salvat pe imparatul lor din prinsoarea turcilor, intr-o lupta data la locul numit astazi Poiana Turcului. Drept urmare, ei au primit ca rasplata plaiul Cincis. Faptul ca apele lacului de acumulare au inghitit satul Cincis, doua biserici – dintre care una atestata documentar in 1360 – si cimitirele asezamantului au dat nastere unor legende despre furia spiritelor celor morti care bantuie locul. Aceste istorioare spuse de localnici au facut ca Lacul Cincis sa capete si supranumele de “Lacul blestemat”.

Drumul de acces: la aproximativ 13 km de municipiul Hunedoara. Soseaua porneste din Hunedoara si inconjoara aproape tot lacul. Dinspre statia de cale ferata: gara Hunedoara iar de aici cu microbuze/autobuze regulate inspre localitatea Toplita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cincis-Cerna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Cincis?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.