Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Dumbravita din Dumbravita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dumbravita, Romania precum: adresa Lacul Dumbravita, cum ajung la Lacul Dumbravita, program Lacul Dumbravita, preturi Lacul Dumbravita, poze Lacul Dumbravita, localizare pe harta Lacul Dumbravita si alte detalii Lacul Dumbravita.

  • Locatie: Dumbravita, Brasov, Romania

Lacul Dumbravita se intinde in comuna Dumbravita, in centrul Depresiunii Barsei (Depresiunea Vladeni), din lunca Homorodului Persanilor. Denumit si Delta dintre Munti, lacul reprezinta o arie protejata de interes european datorita frumusetii peisajului si a unicitatii sale.

Lacul de acumulare Dumbravita s-a format prin bararea paraului Hamarandia, pe o suprafata de 160 ha, elesteele fiind construite ulterior in lunca acestei ape. Zona este renumita pentru cele 200 de specii de pasari intalnite aici precum si pentru diversitatea florala. Cele mai importante specii de plante sunt: buhaiul de balta, starcul pitic, starcu; rosu, egreta mare, barza neagra, rata rosie, carstelul de camp etc. Printre speciile rare de plante se numara: daria, trifoistea, galbeneaua, adoleanul, bulbucii de munte sau bumbacarita.

Lacul Dumbravita este faimos si pentru pescuitul sportiv, practicat aici de catre brasoveni si nu numai. Apele lacului sunt "locuite&quot de: crap, caras, crap fitofag, stiuca, biban si oblete.

La barajul Dumbravita puteti ajunge cu masina pana langa lac, unde puteti campa inclusiv noaptea. Exista un program stabilit in cadrul caruia se poate pescui.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dumbravita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Dumbravita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ambient
Brasov, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.