Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Fundata din Amara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amara, Romania precum: adresa Lacul Fundata, cum ajung la Lacul Fundata, program Lacul Fundata, preturi Lacul Fundata, poze Lacul Fundata, localizare pe harta Lacul Fundata si alte detalii Lacul Fundata.

  • Locatie: Amara, Ialomita, Romania

Lacul Fundata se afla in Campia Baraganului Central si se incadreaza in partea estica a unitatii structurale Platforma Moesica. Suprafata lacului este de 510 hectare. Adancimea maxima a apei este de cinci metri.

Lacul Fundata este lipsit de curgere spre raul Ialomita, fapt care conduce, in conditiile climatice uscate ale Baraganului, la acumularea in cuveta lacustra a sarurilor.

Situl este alcatuit in cea mai mare parte din terenuri umede si de agrosisteme. Din punct de vedere fitogeografic, lacurile se inscriu in subzona de vegetatie naturala a stepei, mult modificata in prezent datorita agriculturii si pajistilor antropice.

In acest habitat, au fost identificate peste 80 de specii de pasari, dintre care aproximativ un sfert sunt foarte rare, de interes european, a caror prindere sau vanare este strict interzisa: cufundarul polar, corcodelul mare, scoicarul, stufarica sau eretele de stuf. Situl este important pentru populatiile cuibaritoare si in perioada de migratie.

Lacul are atat valoarea terapeutica precum si efecte tamaduitoare ale namolului terapeutic aflat in lac.

Lacul Fundata a fost declarat arie protejata din judetul Ialomita, in anul 2002. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Fundata?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.