Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Gura Raului din Gura Raului, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Gura Raului, Romania precum: adresa Lacul Gura Raului, cum ajung la Lacul Gura Raului, program Lacul Gura Raului, preturi Lacul Gura Raului, poze Lacul Gura Raului, localizare pe harta Lacul Gura Raului si alte detalii Lacul Gura Raului.

  • Locatie: Gura Raului, Sibiu, Romania

La doar 17 km de Sibiu se afla Gura Raului, straveche asezare romaneasca de pe valea Cibinului. Pe teritoriul acestei asezari se gaseste lacul de acumulare Gura Raului, la poalele Muntilor Cindrel.

Lacul s-a format in urma constituirii barajului finalizat in anul 1981. Barajul Gura Raului are o inaltime de 72 metri si este situat la altitudinea de 550 metri.

In avalul barajului este amplasata o microhidrocentrala de 3.8 MW.

Avand o suprafata de 65 ha, lacul este utilizat pentru alimentarea cu apa a orasului Sibiu, producerea de energie electrica si pentru regularizarea Raului Cibin.

Comuna Gura Raului este cunoscuta ca un punct de plecare in drumetii montane, precum si pentru satele din Marginimea Sibiului ce pot fi vizitate de aici sau a cetatilor-biserici sasesti din Cristian, Garbova si Slimnic.

Unele monumente locale sunt: biserica ortodoxa, icoane, vechi gospodarii taranesti cu instalatii traditionale (piua de haine sau presa de ulei).

Lacurile din aceasta zona vin in completarea atractiilor pitoresti ale acestei zone, prin importanta lor economica si prin privelistea oferita.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Gura Raului, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Gura Raului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.