Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Manastirii (Galasescu) din Rucar, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rucar, Romania precum: adresa Lacul Manastirii (Galasescu), cum ajung la Lacul Manastirii (Galasescu), program Lacul Manastirii (Galasescu), preturi Lacul Manastirii (Galasescu), poze Lacul Manastirii (Galasescu), localizare pe harta Lacul Manastirii (Galasescu) si alte detalii Lacul Manastirii (Galasescu).

  • Locatie: Rucar, Arges, Romania

Lacul Manastirii (monument al naturii) denumit si Lacul Galasescu, reprezinta o arie protejata de interes national situata in judetul Arges, pe teritoriul administrativ al comunei Rucar.

Se afla in partea de sud a Muntilor Fagaras (Saua Galasescului), in bazinul raul Doamnei – caldarea vaii Galasescului, la 2.168 m altitudine si se intinde pe o suprafata de 0,60 hectare. Aria naturala reprezinta un lac de origine glaciara, cu maluri stancoase, acoperite pe alocuri cu vegetatie (formata in cea mai mare parte din muschi), alimentat cu apa de un mic parau cu trei brate. La iesirea din lac se formeaza albia Vaii Rele a Galasescului, un afluent al Raului Doamnei.

Lacul Manastirii(2,5 m adancime) din caldarea Vaii Rele a Galasescului, sub saua Vistisoarei, este ascuns privirii turistilor care trec pe deasupra sa pe traseele de creasta.

In preajma sa se mai afla inca 4-5 lacuri mici, iar in extremitatea vestica a caldarii, sub piciorul Hartopului Ursului, alte 2-3 ochiuri cu apa permanenta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rucar, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Manastirii (Galasescu)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.