Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Mangalia din Mangalia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mangalia, Romania precum: adresa Lacul Mangalia, cum ajung la Lacul Mangalia, program Lacul Mangalia, preturi Lacul Mangalia, poze Lacul Mangalia, localizare pe harta Lacul Mangalia si alte detalii Lacul Mangalia.

  • Locatie: Mangalia, Constanta, Romania

Lacul Mangalia este un liman maritim cu o suprafata de 261 ha. Pe malurile lui se gasesc numeroase izvoare cu ape sulfuroase mezotermale (21-28°C) cunoscute de pe vremea romanilor, Iezerul Mangalia si Comorova.

Lacul este foarte accesibil, fiind flancat spre vest de soseaua Mangalia -Constanta, iar spre est de drumul asfaltat ce face legătura dintre Mangalia şi Saturn.

O plimbare cu barca pe lac vara prilejuieste intalniri cu chire, egrete, lebede si alte cateva specii de pasari, cu broaste testoase de apa (Emys orbicularis), dar si cu banalele broaste oracaitoare si numerosi serpi de apa.

Pe timpul anotimpului rece constituie adapost pentru multe specii de pasari care prefera mediul deltaic: lisite, pelicani, rate, gaste salbatice, cormorani, lebede.

Pe fundul lacului exista mai multe puturi adanci (cel mai adanc are 18 m, in timp ce apa de langa el masoară doar 1-2 m adâncime) ale izvoarelor cu apa termala si sulfuroasa. S-au semnalat aproximativ 25 de astfel de puturi, cu un debit estimat de 250 litri/secunda, care contin bule de metan, hidrogen sulfurat si au o temperatura de circa 25 grade Celsius.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mangalia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Mangalia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Casa Daren
Costinesti, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Casa Daren

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.