Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Razim din Sarichioi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sarichioi, Romania precum: adresa Lacul Razim, cum ajung la Lacul Razim, program Lacul Razim, preturi Lacul Razim, poze Lacul Razim, localizare pe harta Lacul Razim si alte detalii Lacul Razim.

  • Locatie: Sarichioi, Tulcea, Romania

Lacul Razim, denumit si Razem, face parte din complexul lagunar Razim-Sinoe, fiind situat in sudul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si reprezinta 20% din suprafata acesteia.

Pe o suprafata de 415 m se intinde cel mai mare lac din tara, brazdat de fasii de verdeata si impodobit cu sate pescaresti pe mal si ruine ale unor cetati antice.

Lacul are o adancime de 3,2 m si se remarca atat prin marime, cat si prin complexitatea geografica, biologica, istorica si etnografica. Peisajele unice, diversitatea de pasari si pesti si valoroasele vestigii arheologice compun cel mai spectaculos obiectiv turistic din zona litorala a Romaniei.

Complexul lagunar Razim-Sinoe s-a format pe parcursul a 1.000 de ani, prin depuneri de aluviuni si deplasarea treptata spre est a traseului curentilor litorali, odata cu depunerile deltaice.

Zona depresionara, care initial a fost ocupata de apele Marii Negre si apoi segmentata prin formare de cordoane si grinduri, constituie cea mai mare parte a complexului.

Lacul Razim si imprejmurimile sale sunt locuri mai putin cunoscute turistilor, cu o natura salbatica ce-si urmeaza propriile legi.

Flora este specifica Deltei Dunarii, aici aflandu-se cel mai mare tinut mlastinos din Europa, cu una dintre cele mai mari intinderi de stufaris din lume. Predomina: papura, feriga de apa, cucuta de apa, rogozul, salcia pitica etc.

Fauna este reprezentata de peste 110 specii de pesti, in special sturioni marini: pastruga, morun, nisetru, precum si sturionii de apa dulce -cega si viza, salaul, avatul, crapul, carasul, bibanul, rosioara, platica, linul etc.

Sa nu uitam de lumea pasarilor care este foarte bine reprezentata aici: 327 specii de pasari, pelicani, egrete gratioase, lebede, cormorani etc.

Se mai intalnesc mamifere precum vidra, nurca, bizamul, iepurele, caprioara, pisica salbatica etc.

Sunetul molcom al apelor si frumusetea ireala a peisajului fac din Lacul Razim un obiectiv turistic parca rupt dintr-o poveste.Sursa fotoSursa foto


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sarichioi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Razim?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.