Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Rosu din Lacu Rosu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lacu Rosu, Romania precum: adresa Lacul Rosu, cum ajung la Lacul Rosu, program Lacul Rosu, preturi Lacul Rosu, poze Lacul Rosu, localizare pe harta Lacul Rosu si alte detalii Lacul Rosu.

  • Locatie: Lacu Rosu, Harghita, Romania

Lacul Rosu este situat intr-o regiune unica in lume, unde padurile de brazi vesnic verzi, aerul curat si proaspat asigura conditii favorabile de odihna. Statiunea este un adevarat paradis pentru cei care cauta recreere, transmitand prin pitorescul peisajului o atmosfera de neuitat.

Statiunea si-a luat numele dupa lacul de aici, Lacul Rosu, un lac de baraj natural, aflat langa Cheile Bicazului. Lacul aflat la o altitudine de 983 m, intr-o mica depresiune montana are o clima placuta, subalpina. Media anuala a orelor de stralucire solara este cuprinsa intre 1700-1900. Temperatura medie anuala este de 8 C. Media cea mai scazuta de temparatura este de -7/-4 C, iar cea mai ridicata de 14-18 C. Temperatura apei vara poate atinge 22 C, primavara, toamna 6-10 C. Iarna, lacul este acoperit de un strat de gheata gros de 60-70 cm. Vanturile sunt moderate.

-Statiunea Lacu Rosu ofera amatorilor de drumetie itinerarii deosebit de atragatoare: Circuitul Lacului Rosu (durata 1 1/2 ora; marcaj: cruce rosie)

-Cheile Bicazului (durata 3 – 3 1/2 ore dus-intors, fara marcaj, pe DN 12C).

-Varful Suhardu Mic (durata 2-3 ore dus-intors, diferenta de nivel 370 m, marcaj; triunghi albastru)

-Varful Suhardu Mare (durata 3 ore dus-intors, diferenta de nivel 524 m, marcaj: triunghi albastru pana la Saua Suhardului, mai departe fara marcaj).

-Varful Ucigasu (durata 3 ore dus-intors, diferenta de nivel 401 m, marcaj: banda galbena si triunghi rosu).

Pot fi asigurate excursii cu autocarul cu durata de o zi sau doua zile la Gheorgheni, Borsec, Sovata, Bicaz, Piatra Neamt etc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lacu Rosu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Rosu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.