Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Sfanta Ana din Baile Tusnad, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Tusnad, Romania precum: adresa Lacul Sfanta Ana, cum ajung la Lacul Sfanta Ana, program Lacul Sfanta Ana, preturi Lacul Sfanta Ana, poze Lacul Sfanta Ana, localizare pe harta Lacul Sfanta Ana si alte detalii Lacul Sfanta Ana.

  • Locatie: Baile Tusnad, Harghita, Romania

Situat in masivul Ciomatu, Lacul Sfanta Ana reprezinta singurul lac vulcanic din Romania. Este o rezervatie mixta – geologica si perisagistica.

Lacul are o adancime de aproximativ 7m, transparenta mare (cca 5m) si este situat la aproximative 950 m altitudine. Oglinda lacului are o suprafata de circa 19,5 ha.

Rezervatia naturala ocupa si versantii craterului pentru a conserva atat locul, cat si suprafata limitrofa de pe care se scurg apele din precipitatii ce il alimenteaza.

Datorita faptului ca este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din tara, pentru protectia sa se impun masuri severe de ocrotire si conservare precum: interzicerea camparii in jurul lacului, a aprinderii focului sau a aruncarii resturilor menajere.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Tusnad, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Sfanta Ana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Pe caldurile acestea o baie traditionala in lac este foarte placuta. De stiut ca la sfarsit de saptamana e foarte aglomerat. Intrarea in Rezervatie este 20 de lei daca vrei sa ajungi cu massina cat mai aproape de lac. Daca o lasi la circa 2 km platesti numai 10 lei. Merita oricum! nu va spun de frumusetea lacului si a imprejurimilor ca nu am cuvintele potrivite! Cel mai bine sa descoperiti singuri in zilele calduroase de vara !

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.