Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Siriu din Siriu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Siriu, Romania precum: adresa Lacul Siriu, cum ajung la Lacul Siriu, program Lacul Siriu, preturi Lacul Siriu, poze Lacul Siriu, localizare pe harta Lacul Siriu si alte detalii Lacul Siriu.

  • Locatie: Siriu, Buzau, Romania

Lacul Siriu este lac de acumulare situat in raza comunei Siriu, pe cursul superior al Buzaului, in nord-estul judetului Buzau. Lacul s-a format in urma constructiei barajului de la Siriu si a hidrocentralei Nehoiasu. Acesta ocupa o suprafata de 500 ha si are o lungime de 11,5 km si un volum de 155 milioane mc.

Barajul Siriu, cu o inaltime de 122 m si o lungime coronament de 570 m, construit pe raul Buzau, intre masivul Siriu si masivul Podu Calului, din roca, steril si miez din argila, este al doilea din lume realizat din anrocamente (dupa cel de la Raul Mare, tot de la noi din tara).

Langa lacul Siriu se gaseste ministatiunea Baile Siriu, cu trei izvoare de ape minerale feroase, termale, usor bicarbonate, clorurosodice, sulfuroase si foarte slab mineralizate; la 5 km de Siriu se afla cascada Pruncea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Siriu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Siriu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este una din acele edificii pe care oamenii muncii le-au edificat in Epoca de Aur cu o grandoare mare dar si cu o utilitate deosebita.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.