Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Strachina din Tandarei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tandarei, Romania precum: adresa Lacul Strachina, cum ajung la Lacul Strachina, program Lacul Strachina, preturi Lacul Strachina, poze Lacul Strachina, localizare pe harta Lacul Strachina si alte detalii Lacul Strachina.

  • Locatie: Tandarei, Ialomita, Romania

Lacul Strachina este un lac natural situat pe Valea Ciorii, pe partea stanga a drumului DN2A Bucuresti-Constanta, in apropierea popasului Strachina. Are o suprafata totala de cca. 1.000 ha, o lungime de 8.000 m si o latime de 220 m.

Lacul a fost impartit, prin doua baraje construite pentru exploatarea in scop piscicol, in lacurile Strachina I, Strachina II si Valea Ciorii.

Reprezinta o arie de protectie speciala avifaunistica; zona prezinta o deosebita importanta ca habitat al pasarilor de apa: au fost identificate 26 de specii de pasari a caror conservare necesita desemnarea ariilor speciale de conservare (cufundarul polar, cormoranul mic, buhaiul de balta, starcul cenusiu, egreta mica etc.), 42 de specii de pasari a caror conservare necesita o protectie stricta (cufundarul polar, corcodelul mare, corcodelul cu gat rosu, rata sulitar, rata caraitoare, culicul mare etc.),18 specii de pasari de interes comunitar (gasca de vara, rata mare, rata mica, gainusa de balta, lisita, nagatul, becatina comuna etc.).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tandarei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Strachina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.