Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Tarnita din Marisel, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Marisel, Romania precum: adresa Lacul Tarnita, cum ajung la Lacul Tarnita, program Lacul Tarnita, preturi Lacul Tarnita, poze Lacul Tarnita, localizare pe harta Lacul Tarnita si alte detalii Lacul Tarnita.

  • Locatie: Marisel, Cluj, Romania

Lacul Tarnita este un lac de acumulare situat intre comunele Rasca, Marisel si Gliau din judetul Cluj, in vestul municipiului Cluj Napoca. Se intinde pe o supradata de 215 ha, avand lungimea de 8 km si adancimea de peste 70 m.

Impreuna cu peisajul pitoresc din jurul sau, Lacul Tarnita formeaza una dintre cele mai vizitate zone turistice din judetul Cluj. Lacul de acumulare este alimentat de apele Vaii Somesul Cals, unul din afluentii Somesului Mic.

Barajul Tarnita a fost inaltat in anul 1974, avand forma de arc, cu o inaltime de 97 m, lungime de 237 m, permitand un debit deversor de 850 mc/s. Principalul scop al barajului este producerea de energie electrica.

Hidrocentrala Tarnita a fost pusa in functiune in iunie 1974, avand o putere de 45 MW. Incepand cu data de 7 mai 2009, la barajul Tarnita au fost inaugurate doua microhidrocentrale echipate cu turbine Francis, cu puterea de 800 kW.

Daca doriti sa vizitati Lacul Tarnita, va asiguram ca nu va veti plictisi. Aici puteti practica inotul, pescuitul, schi-ul nautic si plimbarile cu barca sau jetski-ul. Puteti campa sau sa va cazati la o pensiune din comuna Marisel.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Marisel, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Tarnita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.