Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Ursu din Sovata, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sovata, Romania precum: adresa Lacul Ursu, cum ajung la Lacul Ursu, program Lacul Ursu, preturi Lacul Ursu, poze Lacul Ursu, localizare pe harta Lacul Ursu si alte detalii Lacul Ursu.

  • Locatie: Sovata, Mures, Romania

Lacul Ursu este cel mai mare lac heliotermic din lume, unic in Europa.

Documentele istorice atesta faptul ca in anul 1875 s-au produs la Sovata in zona deluroasa estetica a depresiunii Transilvaniei prabusiri si alunecari de material care au condusla individualizarea unei depresiuni in care apele paraielor Toplita si Auriu au format lacul Ursu.

Primul document care aminteste de Sovata ca loc de cura este o scrisoare din anul 1597 a lui Mihail Kornis, prin care acesta pune in evidenta efectele terapeutice ale apei sarate.

Lacul Ursu are o intindere de 46.000 mp si o adancime de 18 m, fiind renumit pentru efectele benefice ale apei sarate ce trateaaza afectiunile ginecologice, ale aparatului locomotor, cardiovasculare, digestive si endocrine, precum si tratarea starilor post-traumatice.

Temperatura inregistreaza vara un salt pana la 32 – 34 grade Celsius, la o adancime de 1,5 si 2,5 m, iar de la 5-6 m, temperatura se pastreaza de 21 – 26 grade Celsius tot timpul anului.

La Sovata se fac bai calde de namol si apa tot timpul anului, iar stratul de apa helioterm, cu temperaturi mai ridicate, da posibilitatea prelungirii sezonului cu balneatie in aer liber.

Dupa folosire, namolul pentru impachetari este aruncat inapoi in lac, pentru ca, astfel, in scurt timp, isi reface proprietatile. Medicii spun ca, din cercetari, reiese ca mai exista resurse de namol pentru inca 70 de ani.

Pe langa lacul Ursu, la Sovata se mai gasesc cateva lacuri sarate, dintre care lacul Negru instalat intr-o mina de sare prabusita este folosit la bai calde si reci, fiind prevazut cu instalatii proprii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sovata, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Ursu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.