Vizualizezi pagina obiectivului turistic Lacul Valea de Pesti din Lupeni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lupeni, Romania precum: adresa Lacul Valea de Pesti, cum ajung la Lacul Valea de Pesti, program Lacul Valea de Pesti, preturi Lacul Valea de Pesti, poze Lacul Valea de Pesti, localizare pe harta Lacul Valea de Pesti si alte detalii Lacul Valea de Pesti.

  • Locatie: Lupeni, Hunedoara, Romania

Lacul de baraj Valea de Pesti a fost construit pe raul Valea de Pesti intre anii 1967 – 1973 si are o inaltime de 56 de metri, ceea ce-l situeaza pe locul 35 între cele 246 de baraje din Romania.

Lacul Valea de Pesti este un lac de acumulare care are un volum de 4,5 milioane de metri cubi de apa, o suprafatade 31 ha, adancimea maxima de 53 m si o lungime de 2,5 km si se afla la altitudinea de 830 m.

Lacul, amenajat in apropiere de localitatea Campu lui Neag, Hunedoara, are ca scop principal alimentarea cu apa in Valea Jiului, iar in perioadele de ape mari are si scop de producere a energiei electrice si de atenuare a undelor de viitura.

Pentru completarea alimentarii cu apa a municipiului Lupeni, este folosita magistrala de 800 mm, prin aductiune de la barajul Valea de Pesti, alimentandu-se doua rezervoare de 1.500 m3 si doua rezervoare de 500 m3. De la rezervoare, prin intermediul retelelor de distributie, apa potabila este distribuita la toti consumatorii.

In lac sunt urmatoarele specii de pesti: stiuca, somn, crap, mreana si clean.

Daca, în urma unei calamitati naturale, s-ar rupe Barajul Valea de Pesti, apele lacului ar matura localitatile Uricani, Lupeni, Vulcan, Iscroni si exploatarile miniere din localitatile respective.

Sursa foto: Sylvester Nata


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lupeni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Lacul Valea de Pesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.