Vizualizezi pagina obiectivului turistic Liceul Honterus din Brasov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brasov, Romania precum: adresa Liceul Honterus, cum ajung la Liceul Honterus, program Liceul Honterus, preturi Liceul Honterus, poze Liceul Honterus, localizare pe harta Liceul Honterus si alte detalii Liceul Honterus.

  • Locatie: Brasov, Brasov, Romania

Gimnaziul Honterus, ridicat in anul 1541, a fost prima institutie de invatamant care a functionat pe baza unui regulament scolar, regulament realizat de Johanes Honterus.

In anul 1547 din initiativa si cu contributia lui Honterus a fost infiintata si o biblioteca. In 1742 cladirea a fost daramata si reconstructia a inceput in 1743.

La forma sa actuala a ajuns in 1834. In anul 1913 a fost construita o noua cladire, care a fost folosita pana la al Doilea Razboi Mondial. Incepand cu anul 1948 Liceul Honterus a fost dizolvat, iar clasele germane au fost mutate intr-un liceu mixt.

In 1971, in cladirea din Curtea Bisericii Negre s-a reinfiintat Liceul de cultura generala cu limba de predare germana – Johanes Honterus, acesta functionand si in prezent.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brasov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Liceul Honterus?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

O clădire cu arhitectura specifica veche dar de care nu poti spune prea multe daca o vezi pe dinafara.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.