Vizualizezi pagina obiectivului turistic Locul Fosilifer de la Delinesti din Caransebes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caransebes, Romania precum: adresa Locul Fosilifer de la Delinesti, cum ajung la Locul Fosilifer de la Delinesti, program Locul Fosilifer de la Delinesti, preturi Locul Fosilifer de la Delinesti, poze Locul Fosilifer de la Delinesti, localizare pe harta Locul Fosilifer de la Delinesti si alte detalii Locul Fosilifer de la Delinesti.

  • Locatie: Caransebes, Caras-Severin, Romania

Locul fosilifer de la Delinesti reprezinta un monument al naturii aflat in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Paltinis (NE satului Delinesti). A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000, intinzandu-se pe o suprafata de 4 ha.

Este situat in zona colinara a dealurilor interioare, pe valea Ogasul Ursului (din bazinul hidrografic Poganis). Prezinta importanta paleontologica, in dealul de la Delinesti gasindu-se resturi fosilifere tortoniene de melci, foraminifere, briozoare, viermi, alge, corali si pesti, depozitate in roca sedimentara ( in pietrisuri, argile, gresii si marne). Au fost identificate circa 72 de specii fosile.

Cai de acces: Drumul national Resita-Caransebes, la circa 1 km dupa localitatea Brebu, spre dreapta – ramificatia drumului judetean Brebu – Delinesti. La sud de localitatea Delinesti.

Sursa foto: http://www.ariiprotejate-cs.ro/


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caransebes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Locul Fosilifer de la Delinesti?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.