Vizualizezi pagina obiectivului turistic Locul Fosilifer de la Globu Craiovei din Baile Herculane, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Herculane, Romania precum: adresa Locul Fosilifer de la Globu Craiovei, cum ajung la Locul Fosilifer de la Globu Craiovei, program Locul Fosilifer de la Globu Craiovei, preturi Locul Fosilifer de la Globu Craiovei, poze Locul Fosilifer de la Globu Craiovei, localizare pe harta Locul Fosilifer de la Globu Craiovei si alte detalii Locul Fosilifer de la Globu Craiovei.

  • Locatie: Baile Herculane, Caras-Severin, Romania

Locul fosilifer de la Globu Craiovei este un monument al naturii aflat in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Iablanita (in partea sud-estica a satului Globu Craiovei). A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000, intinzandu-se pe o suprafata de 2 ha.

Este situat in partea vestica a vaii Craiovei (un afluent de dreapta al raului Mehadica) si reprezinta o zona (colinara) importanta din punct de vedere paleontologic.

In rocile sedimentare de aici (calcare, nisipuri, argile) se gasesc depozite cu fauna fosilifera de varsta miocena, constituite din resturi fosile de moluste si gasteropode.

Sursa foto: http://www.ariiprotejate-cs.ro/


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Herculane, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Locul Fosilifer de la Globu Craiovei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.