Vizualizezi pagina obiectivului turistic Locul Fosilifer de la Petrosnita din Caransebes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caransebes, Romania precum: adresa Locul Fosilifer de la Petrosnita, cum ajung la Locul Fosilifer de la Petrosnita, program Locul Fosilifer de la Petrosnita, preturi Locul Fosilifer de la Petrosnita, poze Locul Fosilifer de la Petrosnita, localizare pe harta Locul Fosilifer de la Petrosnita si alte detalii Locul Fosilifer de la Petrosnita.

  • Locatie: Caransebes, Caras-Severin, Romania

Locul fosilifer de la Petrosnita reprezinta un monument al naturii aflat in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Bucosnita (NV satului Petrosnita). A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000, intinzandu-se pe o suprafata de 2 ha.

Este o zona importanta din punct de vedere paleontologic. In rocile sedimentare de aici (nisipuri, argile, gresii si marne) se gasesc depozite cu fauna fosilifera tortoniana, constituite din resturi fosile de moluste, lamelibranhiate, viermi, anthozoare, briozoare, brahiopode.

Cai de acces: Din Caransebes se merge pe E94, pana la intersectia cu drumul ce duce spre localitatea Petrosnita. Rezervatia este amplasata la est de localitatea Petrosnita.

Sursa foto: http://www.ariiprotejate-cs.ro/


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caransebes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Locul Fosilifer de la Petrosnita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.