Vizualizezi pagina obiectivului turistic Locul Fosilifer de la Tarnova din Tarnova, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tarnova, Romania precum: adresa Locul Fosilifer de la Tarnova, cum ajung la Locul Fosilifer de la Tarnova, program Locul Fosilifer de la Tarnova, preturi Locul Fosilifer de la Tarnova, poze Locul Fosilifer de la Tarnova, localizare pe harta Locul Fosilifer de la Tarnova si alte detalii Locul Fosilifer de la Tarnova.

  • Locatie: Tarnova, Caras-Severin, Romania

Locul fosilifer de la Tarnova este un monument al naturii aflat in judetul Caras-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Tarnova (in sudul acesteia).

A fost declarat arie protejata de interes national in anul 2000, intinzandu-se pe o suprafata de 2 ha. Reprezinta o zona colinara, strabatută de Valea Satului si Valea Surupinii, acoperita cu vegetatie ierboasa (firuta, paius, trifoi) si forestiera (carpen, fag, gorun).

Aria este importanta din punct de vedere paleontologic, deoarece in rocile sedimentare de aici (nisipuri aluvionare si argile) se gasesc depozite cu fauna fosilifera tortoniana, constituite din resturi fosile de nevertebrate (gasteropode, moluste, lamelibranhiate) si din alge.

Cai de acces: Din Resita pe DJ 58A, pana la Tarnova.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tarnova, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Locul Fosilifer de la Tarnova?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.