Vizualizezi pagina obiectivului turistic Loggia della Signoria din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Loggia della Signoria, cum ajung la Loggia della Signoria, program Loggia della Signoria, preturi Loggia della Signoria, poze Loggia della Signoria, localizare pe harta Loggia della Signoria si alte detalii Loggia della Signoria.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Piazza della Signoria
  • Transport - autobuz: B
  • Pret: gratuit
  • Program: non-stop

Logia Lanzi (arcadele din piata principala din Firenze), cunoscuta sub numele de Loggia della Signoria, a fost construita intre anii 1376-1382, sub conducerea lui Benci di Cione si Simone di Francesco Talenti. Arcadele, unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura gotica florentina, coloane corintice care sustin arcadele, au fost folosite de catre Republica Florentina pentru ceremonii oficiale. In timp a ramas doar cu rolul decorativ pierzandu-l pe cel oficial.

Dupa ce a fost restaurata in secolul trecut, a reluat utilizarea sa initiala, oficiala, iar acum este din nou impodobita cu tapiserii si ghirlande la ocazii festive. Pe fatada, sus in medalioane, se afla figuri alegorice cu cele patru virtuti teologice – Cumpatarea, Justitia, Prudenta, Fortitudinea, realizate de diversi artisti. Pe acoperis este o terasa de la care se asigura acces la Galeria Uffizi.

Logia este un adevarat muzeu in aer liber de sculpturi din colectia Medici. In anul 1555, Cosimo I a plasat pe galerie pe ‘Perseu ucigand meduza’ a lui Cellini si, in anul 1585, Francisc I a plasat acolo ‘Rapirea sabinelor’ de Giambologna si ‘Rapirea Polixeniei’. O alta statuie in loggia de acelasi artist se numeste ‘Hercule ucigand Centaurul Nessus’. Aceasta a fost creata in anul 1599, dar a fost adaugata la loggia in anul 1841. Exista inca doua grupuri de sculpturi in centrul loggiei: ‘Menelaus sprijinind corpul lui Patrocle’, o statuie initial romana, restaurata in secolul al 16-lea si plasata aici, in anul 1838.

Pe treptele logiei se gasesc leii Medici, doua statui de marmura, simboluri ale puterii. Cel de pe dreapta este din epoca romana si cel de pe stanga a fost sculptat de catre Flaminio Vacca in anul 1598.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Loggia della Signoria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Loggia della Signoria situata in piata cu acelasi nume din Florenta este un adevarat muzeu de arta in aer libet cu ale sale arcade sustinute de coloane corintice sub care se afla statui,opere ale sculptorilor care au servit dinastia de Medici.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.