Vizualizezi pagina obiectivului turistic Loggia lui Bigallo din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Loggia lui Bigallo, cum ajung la Loggia lui Bigallo, program Loggia lui Bigallo, preturi Loggia lui Bigallo, poze Loggia lui Bigallo, localizare pe harta Loggia lui Bigallo si alte detalii Loggia lui Bigallo.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia
  • Adresa: Via dei Calzaiuoli Piazza del Duomo Piazza San Giovanni
  • Transport - autobuz: 1, 6, 7, 10, 11, 14, 17, 23 & A

Cladirea (spatiu de cazare) cu loggia din Piata San Giovanni din Florenta, a fost construita intre anii 1352-1358, pentru a adaposti Societatea Indurarea Fecioarei (Compagnia Misericordia) sau Casa Milei. Edificiul a servit pentru cazarea orfanilor si a copiilor strazii. In 1386 societatea platea femeile care adoptau copii abandonati sau orfani. In anul 1445 aceasta companie a fuzionat cu Bigallo Compagnia, fondata de ordinul Sfantului Mucenic Petru. O alta activitate a companiei era ingroparea mortilor.

Construita in plina perioada gotica, cladirea are elemente Renascentiste. Casa si cladirele anexe au gazduit la parter un oratoriu iar la etaj a servit drept hotel pentru orfani. Fatada dinspre Piata San Giovanni este decorata cu fresce de Niccolo Gerini, acum conservate in Muzeul Bigallo. In anul 1358 arcadele superioare au fost inchise cu panouri din fier elegante, capela a fost decorata cu picturi murale de catre Nardo Di Cione si sculpturi ale lui Alberto Arnoldi, printre care "Madona cu copii si ingeri” este incadrata intr-un altar de lemn cu nise aurite. In nisele fatadei sunt sculpturi.

Pe frontonul de deasupra usii se afla "Madona cu Pruncul”, Sf.Petru, fondator al milei si Sf. Lucia, patroana copiilor, toate opere ale lui Arnoldi. ”Fecioara Milei” este o capodopera a acestei perioade. Alte fresce de pe fatada apartin lui Ventura di Moro si Rosselo di Franchi Jacopo reprezentand “Predicile Sf. Petru in Florenta si aparitia Diavolului”. Loggia a suferit un incendiu in anul 1442, dar a fost reconstruita dupa modelul original. In secolul al XIX-lea a fost restaurata fresca de catre pictorul Gaetano Bianchi. In 1525 cele doua companii se despart, Societatea Milei mutandu-se intr-o locatie invecinata. In fosta cladire s-a extins spitalul aflat in apropiere. Dupa 1966 s-a incropit un mic muzeu cu operele de arta care s-au aflat in Societatea Milei si a lui Bigallo.

Cele doua companii de altadata exista si astazi. Ele ofera asistenta cu ambulante si gestioneaza cimitire, gazduiesc orfani si batrani. Tot Arnoldi este autorul “Madonei cu pruncul” din luneta usii de la intrarea in oratoriu. Un triptic portabil pictat atribuit lui Bernardo Daddi de la 1333 si o pictura a lui Domenico Michelino care au decorat incaperile mai mici se pastreaza si azi. Sala consiliului de administratie al companiilor a fost decorata si ea cu picturi si teracote. Intr-o alta camera se afla marea fresca "Madonna della Misericordia” atribuita lui Bernardo Daddi, care reprezinta alegoric orasul Florenta in secolul al XIV-lea. Pe langa operele de arta din oratoriu se mai pastreaza frescele de pe fata veche a spitalului (1386), atribuite lui Niccolo Gerini si Ambrosie al Baldese. Pe langa acestea se mai gaseste lucrarea “12 episoade din viata Sf. Tobias” (autor necunoscut din secolul XIV) si o “Madonna cu Pruncul” de Botticelli. S-au mai desoperit aici sculpturi, lucrari in ceramica, carti vechi si mobilier care a decorat sediul celor doua fraternitati.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Loggia lui Bigallo?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.