Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Afteia din Salistea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Salistea, Romania precum: adresa Manastirea Afteia, cum ajung la Manastirea Afteia, program Manastirea Afteia, preturi Manastirea Afteia, poze Manastirea Afteia, localizare pe harta Manastirea Afteia si alte detalii Manastirea Afteia.

  • Locatie: Salistea, Alba, Romania

Manastirea Afteia este situata in satul Margineni, comuna Salistea, judetul Alba. Inceputurile acestui lacas de cult se gasesc in a doua jumatate a secolului al XV-lea. Potrivit traditiei, prima bisericuta s-a ridicat aici dupa lupta de pe Campul Painii din 1479, cand cotropitorii turci au fost invinsi de obstile crestine. Dupa biruinta, satele invecinate au ridicat un altar de multumire lui Dumnezeu.

Cel mai vechi document care atesta Manastirea Afteia dateaza din anul 1757, cand au fost daramate bisericile si chiliile, fapt care indica un singur lucru si anume ca lacasul de cult a fost refacut.

Initial manastirea era numita “Sihastria din Plaisor”, avand hramul “Nasterea Maicii Domnului”. Ulterior apare si sub denumirile de “Manastirea de la Cioara” sau “Afteia”.

Pictura in fresca a fost realizata de pictorul Nicolae Gavrileanu din Suceava si ucenicii sai, in anul 1981. Vechiul iconostas a fost demontat si asezat din nou din stejar, cu ornamentatii specifice.

Hramul “Nasterea Maicii Domnului” se sarbatoreste in data de 8 septembrie a fiecarui an.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Salistea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Afteia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.