Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Barbu din Tisau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tisau, Romania precum: adresa Manastirea Barbu, cum ajung la Manastirea Barbu, program Manastirea Barbu, preturi Manastirea Barbu, poze Manastirea Barbu, localizare pe harta Manastirea Barbu si alte detalii Manastirea Barbu.

  • Locatie: Tisau, Buzau, Romania

Manastirea Barbu se afla in comuna Tisau pe Valea Niscovului, la 30 km vest de municipiul Buzau si a fost ctitorita de capitanul Barbu Badeanu impreuna cu familia sa, intre anii 1662-1669.

Dupa secularizarea din vremea lui Cuza, manastirea de calugari a fost desfiintata, asezamantul monahal fiind reintemeiat in anul 1871, dar ca manastire de maici, fiind aduse aici calugarite de la Schitul Sfantul Gheorghe de langa Bozioru, cazut in ruinare.

Clopotnita din fata manastirii este din zid in partea inferioara si din scandura in partea superioara si este acoperita cu tabla. In curte mai sunt doua clopote din cele patru avute initial.

In anul 1931, biserica a fost refacuta impreuna cu pictura. Ultimele restaurari la biserica s-au facut intre anii 1981-1994.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tisau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Barbu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

In localitatea Padureni, comuna Tisau din DJ 100H se face un drum care mai are un pic si va fi finalizat catre Manastirea Barbu, loc de liniste si reculegere. Nu este mai mult de 5-600 de metri din DJ.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.