Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Barsana din Barsana, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barsana, Romania precum: adresa Manastirea Barsana, cum ajung la Manastirea Barsana, program Manastirea Barsana, preturi Manastirea Barsana, poze Manastirea Barsana, localizare pe harta Manastirea Barsana si alte detalii Manastirea Barsana.

  • Locatie: Barsana, Maramures, Romania

Nu foarte departe de Sighetul Marmatiei, la iesirea din localitatea Barsana se afla Manastirea Barsana. Aceasta a fost atestata documentar pentru prima data in anul 1390, fiind date indicatiile geografice: la granita dintre Barsana, Nanesti si Cornesti. In anul 1711 a fost ridicata o noua manastire pe Valea Slatinii, ulterior fiind modificata in repetate randuri.

Actuala locatie a manastirii dateaza din anul 1993, fiind un complex monahal construit din lemn si piatra. Complexul este decorat in stil neomaramuresean, impletind stilul traditional cu inflexiuni de modernism si monumentalitate. Biserica detine un turn inalt de 57 de metri.

Ansamblul monahal este construit din lemn, in traditia locala, numai cu mesteri din Barsana, sub indrumarea arhitectului Cordos Dorel. Acesta cuprinde: poarta maramureseana, turnul-clopotnita, biserica (12 × 12.20 metri si inaltime de 57 metri), altarul de vara, casa cu chilii si paraclis (pe mai multe niveluri), casa mesterilor, casa artistilor si mai nou muzeul care ofera o imagine de ansamblu asupra istoriei, culturii si civilizatiei maramuresene.

Manastirea Barsana este printre cele mai cunoscute obiective religioase si turistice din zona Maramuresului, fiind vizitata de zeci de pelerini din toata tara, cu ocazia unor sarbatori si nu numai.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barsana, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Barsana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.