Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Bistrita din Costesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Costesti, Romania precum: adresa Manastirea Bistrita, cum ajung la Manastirea Bistrita, program Manastirea Bistrita, preturi Manastirea Bistrita, poze Manastirea Bistrita, localizare pe harta Manastirea Bistrita si alte detalii Manastirea Bistrita.

  • Locatie: Costesti, Valcea, Romania

Manastirea Bistrita se afla in satul Bistrita, comuna Costesti, judetul Valcea. Este ctitorie a boierilor Craiovesti, dateaza din jurul anului 1490, insa prima atestare documentara a manastirii se pastreaza in Hrisovul de danie datat din 1494 si apartinand lui Vlad Voda Calugarul.

Din anul 1497 marele ban Barbu Craiovescu a adus de la Constantinopol moastele Sfantului Grigorie Decapolitul, spre bucuria credinciosilor si a intregii Tari Romanesti.

Monumentul reprezentativ al Manastirii Bistrita este Biserica Botnitei. Situata in exteriorul vestic al incintei manastirii, Biserica Bolnitei, privita in lumina coordonatelor arhitectonice, este un edificiu de o extrema simplicitate.

Pastrata aproape in forma originala, biserica este o constructie de plan dreptunghiular, terminata la est cu altarul in cinci laturi. Este construita din piatra si caramida, tencuita simplu fara ornamente. Ferestrele sunt inguste, acoperisul din sita, lipsa turlei, pridvorul mic pe stalpi de lemn, inconjurat de o prispa joasa, fac ca biserica sa arate ca o casa taraneasca.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Costesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Bistrita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Un loc in care cateva minute iti gasesti linistea. Si peisajul superb care inconjoara satul, oamenii care merg la coasa m-au facut sa simt ca traiesc romaneste!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.