Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Bistrita din Viisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viisoara, Romania precum: adresa Manastirea Bistrita, cum ajung la Manastirea Bistrita, program Manastirea Bistrita, preturi Manastirea Bistrita, poze Manastirea Bistrita, localizare pe harta Manastirea Bistrita si alte detalii Manastirea Bistrita.

  • Locatie: Viisoara, Neamt, Romania

Manastirea Bistrita reprezinta un monument istoric si de arhitectura religioasa, aflat in judetul Neamt, comuna Viisoara, la aproximativ 8 km de limita vestica a orasului Piatra-Neamt.

Edificiul este socotit drept una dintre cele mai vechi ctitorii voievodale, fiind zidit de domnitorul Alexandru cel Bun in anul 1406 si cuprinde doua turnuri cu paraclise, o casa domneasca, corpuri de chilii si ziduri intarite.

Biserica manastirii este construita din piatra in plan triconc, iar zidurile au grosimea de 1 metru. Aceasta adaposteste o colectie de icoane si obiecte de cult, cea mai importanta fiind icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Bistrita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

O manastirea foarte frumoasa, ingrijita si in care se investesc bani seriosi, dar merita cu prisosinta.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.