Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Bogdana din Bacau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bacau, Romania precum: adresa Manastirea Bogdana, cum ajung la Manastirea Bogdana, program Manastirea Bogdana, preturi Manastirea Bogdana, poze Manastirea Bogdana, localizare pe harta Manastirea Bogdana si alte detalii Manastirea Bogdana.

  • Locatie: Bacau, Bacau, Romania

Manastirea Bogdana se afla in comuna Stefan cel Mare, judetul Bacau si a fost ctitorita de catre boierul Solomon Barladeanu in anul 1670.

In anul 1959 manastirea a fost desfiintata devenind azil psihiatric, apoi tabara de copii. In 1979 se reface vechea asezare monahala organizandu-se un depozit muzeu ce cuprinde colectii de arta religioasa medievala, valorile patrimoniale din manastirile desfiintate si din bisericile de parohie ale judetului Bacau.

In 1990 este reinfiintata ca manastire de maici, care se indeletnicesc pe langa munca obisnuita din agricultura si cu cea de intretinere a complexului de cladiri in care se desfasoara activitati grupate pe ateliere (croitorie, tesatorie, pictura, sculptura, tamplarie).

Hramul manastirii este Sfanta Treime.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bacau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Bogdana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Este situata la cativa km de E85 si se poate ajunge acolo pe un drum recent asfaptat. Ce mi-a atrasa atentia a fost modul in care este taiat gardul viu din curtea manastirii, o adevarata opera de arta.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.