Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Bogdana din Radauti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Radauti, Romania precum: adresa Manastirea Bogdana, cum ajung la Manastirea Bogdana, program Manastirea Bogdana, preturi Manastirea Bogdana, poze Manastirea Bogdana, localizare pe harta Manastirea Bogdana si alte detalii Manastirea Bogdana.

  • Locatie: Radauti, Suceava, Romania

Manastirea Bogdana este o manastire de calugari situata in Radauti, judetul Suceava, pe Str. Bogdan Voda nr. 4-6.

Biserica manastirii a fost ctitorita de catre voievodul Bogdan I (1359-1365), cu rol de necropola domneasca. Este prima biserica din piatra construita in Moldova.

Lacasul de cult adaposteste mormintele unor personalitati de seama ale tarii noastre: Bogdan I, Stefan I, Roman I, BOgdan, fratele lui Alexandru cel Bun, si Bogdan, fiul lui Alexandru cel Bun, iar in pronaosul bisericii gasim mormintele: Doamnei Stana, sotia lui Bogdan al III-lea si mama lui Stefanita Voda si al Anastasiei, fiica lui Latcu.

Documentele istorice atesta faptul ca in anul 1775, ansamblul Manastirii Bogdana avea 13 cladiri, avand o viata infloritoare. Acelasi an indica inchiderea manastirii de catre habsburgi, ce au transformat-o in biserica episcopala, chiliile calugarilor fiind transformate in adaposturi pentru cai.

In anul 1782, dupa mutarea episcopiei la Cernauti, biserica “Sfantul Nicolae” a fost transformata in biserica de parohie pastrandu-si statutul pana in ultimii ani ai regimului comunist, cand a fost inchisa.

Dupa mai bine de 200 de ani, la data de 6 decembrie 1991, de ziua Sfantului Nicolae, Manastirea Bogdana este redeschisa, fiind inclusa in patrimoniul UNESCO, pentru valoarea sa culturala si artistica.

Pictura bisericii dateaza din secolul XIV, din vremea lui Alexandru cel Bun, fiind refacuta la ordinul lui Alexandru Lapusneanu.

Daca doriti sa vizitati Manastirea Bogdana sau alte obiective turistice din zona, aici puteti gasi oferte de cazare: Cazare Radauti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Radauti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Bogdana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.