Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sambata de Sus, Romania precum: adresa Manastirea Brancoveanu, cum ajung la Manastirea Brancoveanu, program Manastirea Brancoveanu, preturi Manastirea Brancoveanu, poze Manastirea Brancoveanu, localizare pe harta Manastirea Brancoveanu si alte detalii Manastirea Brancoveanu.

  • Locatie: Sambata de Sus, Brasov, Romania

Manastirea Sambata de Sus este reprezentata de un asezamant monahal de calugari, aflat pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras. A fost atestat documentar in anul 1654, cand satul Sambata de Sus intra in posesia lui Preda Brancoveanu.

Initial, aici exista o biserica de lemn cu hram dublu (Adormirea Maicii Domnului si Izvorul Tamaduirii), construita in anul 1657. Ulterior, intre anii 1696-1707, din initiativa domnitorului Constantin Brancoveanu, s-a construit o biserica zidita pentru calugarii sihastri din zona.

Picturile cu care a fost decorata biserica au fost executate in anul 1766. In noua biserica a functionat o scoala de gramatici, un atelier de picture in fresco si o tipografie.

In anul 1785, biserica a fost daramata de generalul habsburgic Preiss, dupa multe incercari in care a rezistat atacurilor. Biserica a fost sfintita pentru a doua oara in anul 1946, sub al doilea ctitor, Prea Sfintitul Dr. Nicolae Balan, in timpul regelui Mihai I, al carui portret a fost asezat in interiorul bisericii.

Manastirea Brancoveanu apartine stilului brancovenesc, cu planul in forma de cruce, divizat in altar, naos, pronaos si pridvor.

O mare parte din picturile anterioare au fost pastrate pana astazi. Pictura din exterior, chenarele decorative ale usilor si ferestrelor, pilastrii sculptati si panourile de piatra traforata din pridvorul bisericii au dat un aspect unic acestei constructii. Cea mai veche componenta a manastirii este fantana Izvorul Tamaduirii, ce dateaza din secolul al XIV-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sambata de Sus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Brancoveanu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.