Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Brebu din Brebu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brebu, Romania precum: adresa Manastirea Brebu, cum ajung la Manastirea Brebu, program Manastirea Brebu, preturi Manastirea Brebu, poze Manastirea Brebu, localizare pe harta Manastirea Brebu si alte detalii Manastirea Brebu.

  • Locatie: Brebu, Prahova, Romania

Manastirea Brebu este situata in comuna cu acelasi nume din apropierea raului Doftana, judetul Prahova. Este una dintre cele mai frumoase realizari arhitectonice din timpul domniei lui Matei Basarab, precum si a artei romanesti din secolul al XVII-lea.

Manastirea a fost ridicata cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihai si Gavriil&quot, fiind un adevarat complex arhitectural. Acesta a fost conceput ca manastire si curte domneasca, fiind pastrat in forma initiala, unul dintre putinele monumente medievale romanesti atat de bine conservate.

Complexul monahal cuprinde: biserica manastirii (arhitectura asemanatoare celei de la Manastirea Dealu, de dimensiuni mari, cu decoratiunea exterioara specifica bisericilor din Tara Romaneasca. Decoratiunea interioara apartine secolului XIX), casele domnesti (arhtectura specifica epocii; constructia este asemanatoare cu cea pastrata la Plumbuita, de dimensiuni relative mari, formata din 9 camere si o sufragerie), turnul de acces (una dintre cele mai bine pastrate constructii de acest tip din tara noastra), zidul de incinta (cu inaltimea de 6 m si forma octogonala neregulata. Este facut din caramida arsa si piatra, fiind prevazut cu metereze pentru tragere).

Chiliile si cladirile anexe erau asezate pe latura de vest a incintei, astazi fiind disparute in intregime, locul existentei lor fiind marcat cu ocazia lucrarilor de restaurare terminate in anul 1963.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brebu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Brebu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.