Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Buciumeni din Beresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Beresti, Romania precum: adresa Manastirea Buciumeni, cum ajung la Manastirea Buciumeni, program Manastirea Buciumeni, preturi Manastirea Buciumeni, poze Manastirea Buciumeni, localizare pe harta Manastirea Buciumeni si alte detalii Manastirea Buciumeni.

  • Locatie: Beresti, Galati, Romania

Manastirea Buciumeni se afla in comuna Buciumeni, judetul Galati si este un punct de pelerinaj pentru credinciosi in toate perioadele anului.

Prima biserica a fost construita la inceputul secolului al XVIII-lea, sfintita de Episcopul Sava al Romanului in anul 1718 dar schitul este desfiintat la 1750.

In 1925 biserica a fost distrusa partial de un incendiu dar a fost refacuta in acelasi stil de staretul Glicherie Lovin.

Viata monahala revine la normal aici dupa 1990, din initiativa Inaltpreasfintitului Casian al Dunarii de Jos, realizandu-se reamanejarea intregului complex manastiresc, construirea unei clopotnite, noi corpuri de chilii, anexe gospodaresti si imprejmuirea cu gard a incintei.

Biserica, monument istoric, este construita in forma de cruce. Fatadele sunt decorate sub streasina cu braie si ocnite nepictate.

Manastirea are in patrimoniu o importanta colectie de icoane pe lemn, carte veche, epitafe, obiecte de cult, mobilier bisericesc, obiecte de ceramica.

Hramurile manastirii sunt Sfanta Treime, Acoperamantul Maicii Domnului.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Beresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Buciumeni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.