Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Camaraseasca din Targu Carbunesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Carbunesti, Romania precum: adresa Manastirea Camaraseasca, cum ajung la Manastirea Camaraseasca, program Manastirea Camaraseasca, preturi Manastirea Camaraseasca, poze Manastirea Camaraseasca, localizare pe harta Manastirea Camaraseasca si alte detalii Manastirea Camaraseasca.

  • Locatie: Targu Carbunesti, Gorj, Romania

Manastirea Camaraseasca este asezata pe malul drept al raului Gilort, la nord-est de orasul Targu Carbunesti, judetul Gorj, biserica fiind inchinata Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul.

Biserica cea mare a manastirii a fost ridicata in anul 1780, de catre polcovnicul Mihail Coltescu, in timpul voievodului Alexandru Ipsilanti.

Biserica in sine este ca o fortareata: constructia este masiva, zidurile au o grosime de pana la un metru, camarutele sunt in turla de langa clopotnita, una fiind pentru locuit (cu cuptor si vatra), iar cealalta pentru pastrat proviziile.

Biserica monahala este construita in forma de corabie, in stil brancovenesc, cu arcade in forma de semicerc. Are o singura turla, asezata deasupra pronaosului, fiind o caracteristica a sfarsitului de secol XVII.

A fost inzestrata de catre boieri cu carti si obiecte de cult, furate insa de-a lungul timpului. Biserica a servit intotdeauna ca loc de refugiu pentru boieri, atunci cand erau atacati de turci si haiduci.

Biserica a devenit monument istoric, in anul 1920, in urma vizitei marelui istoric Nicolae Iorga si datorita deosebitului tezaur artistic, care ii da frumusete si importanta pe plan national.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Carbunesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Camaraseasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Targu Carbunesti