Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Casin din Bacau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bacau, Romania precum: adresa Manastirea Casin, cum ajung la Manastirea Casin, program Manastirea Casin, preturi Manastirea Casin, poze Manastirea Casin, localizare pe harta Manastirea Casin si alte detalii Manastirea Casin.

  • Locatie: Bacau, Bacau, Romania

Lacasul de cult a fost construit in anul 1655 de voievodul Gheorghe Stefan, urmand in detaliu planul arhitectural al bisericii Golia din Iasi. Biserica initiala era inconjurata de cateva case domnesti si imprejmuita de ziduri inalte cu turnuri care ii dadeau aspect de cetate, avand de altfel si rol de aparare.

Asezamantul a suferit avarii majore la un cutremur puternic de la inceputul secolului XIX, fiind refacut de egumenul grec Ierotei, iar apoi de egumenul Isaaoa din Constantinopol.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bacau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Casin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Va recomand din tot sufletul sa vizitati aceasta biserica din comuna cu numele Manastirea Casin este situata in centru localitatii. Nu am nimerit din prima. In aceeasi localitate este o alta manastire mica de maici cunoscuta de localnici cu numele Biserica Noua.
Revenind la Manastirea Casin, va pot spune ca am fost intampinati de cel care se ocupa de biserica si ne-a incantat primirea calda si modul liber si empiric de prezentare a ghidului improvizat. Un om a carui vorbe ne-au mers la suflet si care ne-a invitat si sa vizitam Muzeul Vaii Rrotusului amenjat in Capela bisericii si care cuprindea obiecte de cult vechi si un mic muzeu etnografic foarte frumos. Nu ezitati!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.