Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Cebza din Timisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Timisoara, Romania precum: adresa Manastirea Cebza, cum ajung la Manastirea Cebza, program Manastirea Cebza, preturi Manastirea Cebza, poze Manastirea Cebza, localizare pe harta Manastirea Cebza si alte detalii Manastirea Cebza.

  • Locatie: Timisoara, Timis, Romania

Manastirea Cebza este un lacas de cult din judetul Timis, situat la 31 km sud-vest de municipiul Timisoara, in satul Cebza.

Asezamantul monahal a fost atestat documentar pentru prima data in secolul al XVII-lea, in jurul anului 1758, desi se crede ca Cebza este mult mai veche, din secolul al XV-lea.

Legenda spune ca inainte de a se construi manastirea, in mijlocul codrului de aici exista un izvor facator de minuni. Un pustnic atras de puterile binefacatoare ale izvorului si-a facut o chilie in apropierea izvorului.

In timp numarul calugarilor a crescut, astfel incat s-a construit o mica biserica in jurul izvorului, care a fost cuprins in altar.

In prezent, Manastirea Cebza este vindecata de pelerini din toata tara dornici sa se roage si sa vada cu ochii lor izvorul cu puteri vindecatoare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Timisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Cebza?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.