Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Celic Dere din Frecatei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Frecatei, Romania precum: adresa Manastirea Celic Dere, cum ajung la Manastirea Celic Dere, program Manastirea Celic Dere, preturi Manastirea Celic Dere, poze Manastirea Celic Dere, localizare pe harta Manastirea Celic Dere si alte detalii Manastirea Celic Dere.

  • Locatie: Frecatei, Tulcea, Romania

Manastirea Celic Dere se afla situata in comuna Frecatei, judetul Tulcea, pe valea Cilicului, in apropierea soselei ce duce apre Niculitel. Biserica manastirii Celic Dere (Paraul de otel) este asezata pe o colina si a fost ridicata de calugarii veniti de la muntele Athos in anul 1840. Asezamantul religios este astazi manastire de maici.

Ca sa ajungi la portalul bisericii trebuie sa urci cele 130 de trepte. Lacasul de cult este posesor de icoane sfinte. Imprejurul ei morile de vant parca macina timpul consumat in ruga catre cer. Iconostasul executat de mesterul Anghel Dima din Bucuresti este sculptat in lemn de par si aurit. In bisericuta construita la baza colinei se gaseste icoana care se curata (se spala) singura, cu chipul Domnului Isus Hristos si pe cea a Maicii Domnului – Buna Vestire.

De la inceputul secolului al 20-lea, Manastirea Celic Dere devine un lacas de cultura, adapostind o scoala, un atelier de pictura bisericeasca si un atelier de tesut covoare si vestminte pentru ceremoniile religioase. In scoala infiintata aici in anul 1906 se preda in limba romana iar cartile de citire au fost: Ceaslovul, Psaltirea si Octoihul.

Intre anii 1910-1912 numarul cladirilor care alcatuiesc complexul monahal se inmultesc prin constructia a doua cladiri etajate care au adapostit scoala de pictura bisericeasca ‘Sf Ana’ si un atelier de tesut covoare, stofe si vesminte sacre. Atelierul de tesut din anul 1954 devine paraclis. Tot in aceasta perioada s-a construit si staretia cu o terasa sprijinita pe cinci coloane. Muzeul manastirii expune documente istorice si religioase, obiecte de cult de o deosebita valoare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Frecatei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Celic Dere?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.