Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Cheia din Cheia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Cheia, Romania precum: adresa Manastirea Cheia, cum ajung la Manastirea Cheia, program Manastirea Cheia, preturi Manastirea Cheia, poze Manastirea Cheia, localizare pe harta Manastirea Cheia si alte detalii Manastirea Cheia.

  • Locatie: Cheia, Prahova, Romania

Acest monument de arhitectura laica a fost întemeiata în 1835 de catre marele vornic Mihai Ghica, in timpul domniei lui Alexandru Ghica.

Manasrirea a fost construita initial din lemn (in anul 1770), dar în 1777 a fost pradata si incendiata de turci. În incinta manastirii se afla: – Biserica Sf. Treime zidita între 1835-1839 de fratii Iustin si Damaschin – Paraclisul Adormirea Maicii Domnului construit în 1924-192. – Colectia muzeala – obiecte de cult bisericesc – Chiliile. Manastirea a fost restaurata în 1936, 1965 si 1986.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Cheia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Cheia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Manastirea Cheia este ca mai toate manasatirile un loc unde te reculegi si iti aduni gandurile. Ceea ce o deosebeste de alte manastiri este faptul ca accesul se face pe un drum care de o parte si de alta are copaci inalti, dand senzatia unui tunel de verdeata. Foarte frumos!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.