Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Ciolanu din Magura, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Magura, Romania precum: adresa Manastirea Ciolanu, cum ajung la Manastirea Ciolanu, program Manastirea Ciolanu, preturi Manastirea Ciolanu, poze Manastirea Ciolanu, localizare pe harta Manastirea Ciolanu si alte detalii Manastirea Ciolanu.

  • Locatie: Magura, Buzau, Romania

Manastirea Ciolanu este cea mai cunoscuta manastire de pe teritoriul Buzaului, fiind atat un lacas de cult cat si o adevarata atractie turistica.

Lacasul de cult este asezat in apropierea Taberei de Sculptura de la Magura, pe versantul sudic al dealului Ciolanu, catre paraul Niscov.

Manastire de calugari, Ciolanu dateaza din secolul al XVI-lea si este compusa din doua biserici, situate la 100 m intre ele. Cea mai veche dintre biserici poarta hramul “Sfantul Gheorghe” si dateaza din a doua jumatate a sec. XVI. Biserica noua poarte hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel si a fost construita in 1828. Aici sunt expuse icoane pictate in anul 1886 de catre pictorul Gheorghe Tattarescu.

Nu se cunosc cu exactitate ctitorii Manastirii Ciolanu, insa unele documente o indica pe Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitul, iar unele ii indica pe boierii Dumitru Ciolanu din Transilvania, Radu si Dragomir Sorescu din Vernesti, la 1568.

Manstirea Ciolanu a fost reconstruita in 1862, dupa ce, in 1855, a fost distrusa de un incendiu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Magura, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Ciolanu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Este un dintre cele mai mari manastiri de pe Valea Buzaului daca nu cea mai mare, avand in acelasi timp multe averi / suprafete de teren si paduri in proprietate.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Numic nu poate fi mai linistitor si mai relaxant decat o plimbare prin padure aer curat dar si putina reculegere in ziua de Rusalii la SF. Manastire Ciolanu alaturi de sute de credinciosi si sau turisti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.