Vizualizezi pagina obiectivului turistic Manastirea Clocociov din Slatina, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slatina, Romania precum: adresa Manastirea Clocociov, cum ajung la Manastirea Clocociov, program Manastirea Clocociov, preturi Manastirea Clocociov, poze Manastirea Clocociov, localizare pe harta Manastirea Clocociov si alte detalii Manastirea Clocociov.

  • Locatie: Slatina, Olt, Romania

Manastirea Clocociov este situata in judetul Olt, orasul Slatina, fiind atestata documentar in timpul domniei lui Neagoe Basarab (1512-1521). Este recladita de Mihai Viteazul (1593-1601).

Degradarile aparute dupa 1628 determina o substantiala refacere in timpul lui Matei Basarab. Recladirea ei o face marele dregator Ducu Buicescu vel Aga cu sotia, jupaneasa Dumitra si cu mama sa, jupaneasa Mara. Zidirea bisericii incepe in 1645 si dureaza cateva luni. Nu se cunosc datele terminarii intregului complex si a pictarii bisericii.

Manastirea Clocociov se inscrie intre monumentele de seama ale patrimoniului artistic si cultural din judetul Olt, fiind inzestrata cu o importanta colectie de arta veche romaneasca ce cuprinde: icoane, argintarie, carti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slatina, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Manastirea Clocociov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.